''Kroppen lyver aldrig, kroppen husker alt''

Mit navn er Jan Børlum. Jeg bor i Stilling ved Skanderborg, hvor jeg også har min private praksis, samt klinik leje i Århus. Jeg er gift med Helga og har to sønner og 5 dejlige børnebørn.

Jeg har været psykolog siden 1989 og autoriseret siden 1995. I mit 28-årige virke har jeg arbejdet på Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i henholdsvis Horsens, Favrskov og Skanderborg. Sideløbende har jeg haft privatpraksis igennem 10 år.

Min uddannelsesmæssige baggrund

  • En 3-årig uddannelse i samtalen som terapi.
  • Grundmodulerne i specialuddannelsen i pædagogisk psykologi
  • Grundmodulerne i specialuddannelsen i børnepsykologi
  • Mange års egenterapi hos Marchen Møller og Maiken Bjerg.
  • Personlighedstestning ved Nancy Bratt i 8 år, samt kurser i Exnersystem ved Peter Gabriel
  • Grund-og advanced kurser ved v. ph.d. Gordon Neufeld i barnets og den unges udvikling vedr. tilknytning/relationsudvikling og udfordringer i denne.  Herunder en uges kursus på Vancouver Island i Becomming attached. Et ugekursus i forudsætningerne for at skabe en grundlæggende tilknytning, som forudsætning for at realisere ens personlige potentialer.
  • Jeg har færdiggjort S.E. (Somatic Experience) uddannelsen, en neurofysiologisk tilgang til traumer og andre overvældende oplevelser.
  • Adskillige kurser vedrørende børns udviklingsvanskeligheder, sorg, tilknytning, vold.
  • ADOS –udredning af børn med udviklings vanskeligheder. 
  • Uddannet facilitator i 2 moduler ved Gordon Neufeld Institute vedr. børns tilknytning og udvikling.

Mine specialer som psykolog

Jeg tilbyder behandling af angst, depression, traumer, fobier og stress gennem individuel terapi. Derudover tilbyder jeg forældrevejledning og rådgivning om børn, der er låst fast i deres udvikling.

Mit faglige udgangspunkt

Centralt i mit arbejde som psykolog er relationsudvikling inspireret af Gordon Neufeld og S.E. (somatic experience) udviklet af Peter Levine, hvilket er en behandlingsform, hvor man arbejder med psykiske lidelser gennem arbejde med at skabe balance mellem krop og sind.

For at opnå et godt udbytte af terapien er det helt afgørende, at der udvikles en tillidsfuld relation. Du skal trygt og tillidsfuldt kunne give udtryk for dine tanker, følelser, og opleve dig hørt og forstået. Dette sker gradvist og er en forudsætning for, at du kan aktivere dine potentialer.

S.E. er en neurofysiologisk tilgang, der igennem kroppens og sansernes sprog skaber kontakt til og forløser overvældende oplevelser, der har indlejret sig i kroppen og forårsager problemer som (angst, depression, stress, traumer).